Πολιτική Απορρήτου
Τετάρτη Δεκέμβριος 07, 2016
Εγγραφη
Αναζήτηση - Κατηγοριών
Αναζήτηση - Χρηστών
Αναζήτηση - Καταχωρήσεων
Αναζήτηση - Ροών Ειδήσεων
Αναζήτηση - Συνδέσμων

Πολιτική Απορρήτου

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜEΝΩΝ

 

Προοίμιο


Η παρούσα σύμβαση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καλύπτει τις προϋποθέσεις συλλογής και διαχείρισης των προσωπικών στοιχείων των επισκεπτών / χρηστών / μελών (εφ' εξής "χρήστες") από τη Top-10.gr (ιδιοκτήτρια, δημιουργός και δικαιούχος όλων των δικαιωμάτων του δικτυακού τόπου Top-10.gr), κατά την εγγραφή τους ή κατά διάρκεια επίσκεψης και χρήσης των υπηρεσιών και των σελίδων του δικτυακού τόπου www.Top-10.gr.

Οι όροι και οι εγγυήσεις της παρούσας δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τη σχέση μεταξύ των χρηστών του Top-10.gr και οποιωνδήποτε υπηρεσιών που δεν υπόκεινται στον έλεγχο ή/και την ιδιοκτησία της Top-10.gr.

Δεδομένης της φύσης και του όγκου του Διαδικτύου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, η Top-10.gr δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφή ζημίας υποστεί ο χρήστης των σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών και περιεχομένων του Top-10.gr στις οποίες προβαίνει με δική του πρωτοβουλία και με τη γνώση των όρων της παρούσας.

 

Πολιτική τήρησης αρχείου προσωπικών δεδομένων


Κατά την εγγραφή του χρήστη στο Top-10.gr, θα ζητηθούν ορισμένες προσωπικές πληροφορίες, όπως: Όνομα, Επώνυμο, Χώρα, Νομός, Πόλη, Φύλο, Ημερομηνία γέννησης, Απασχόληση, Επίπεδο μόρφωσης, Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) κ.α.

Προσωπικά στοιχεία μπορεί επίσης να ζητηθούν και όταν οι χρήστες χρησιμοποιούν τα προϊόντα ή / και τις υπηρεσίες του Top-10.gr ή και όταν οι χρήστες επισκέπτονται κάποιες σελίδες του Top-10.gr.

Το Top-10.gr ακολουθεί απαρέγκλιτα την ελληνική νομοθεσία περί Τήρησης Αρχείου Προσωπικών Δεδομένων. Τα στοιχεία που δηλώνονται στις ανωτέρω περιπτώσεις, δεν αποκαλύπτονται σε τρίτους και με κανένα τρόπο δεν δημοσιοποιούνται ή αποτελούν καθ' οιονδήποτε τρόπο αντικείμενο εκμετάλλευσης. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται μόνο στο μέτρο που κρίνεται απολύτως αναγκαίο για την:

  • εκπλήρωση των όρων και υποχρεώσεων των επιμέρους υπηρεσιών, που παρέχει το Top-10.gr στους χρήστες του,
  • ενημερωτική υποστήριξη των χρηστών,
  • επιλογή του περιεχομένου που προσφέρεται στους χρήστες, ώστε να είναι συναφές με τις γενικές τους προτιμήσεις,
  • ικανοποίηση των εκάστοτε απαιτήσεων των χρηστών σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που διατίθενται από και μέσω του Top-10.gr,
  • ενημέρωση τους σχετικά με νέες προσφορές υπηρεσιών και προϊόντων,
  • εξυπηρέτηση της ομαλής λειτουργίας του site.


Κατ' εξαίρεση το Top-10.gr δύναται να γνωστοποιεί τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών του στις εξής περιπτώσεις:

  • Έχει τη ρητή συγκατάθεση χρηστών για τη καθοιονδήποτε τρόπο δημοσιοποίηση των προσωπικών τους στοιχείων
  • Η δημοσιοποίηση γίνεται προς τρίτα φυσικά ή νομικά προσωπα με τα οποία συνεργάζεται το Top-10.gr και μόνο μέχρι του βαθμού που είναι απόλυτα αναγκαίος για την παροχή της εκάστοτε υπηρεσίας από το Top-10.gr.
  • Εάν απαιτηθεί από τον νόμο, από απόφαση δικαστηρίου ή ζητηθεί από οιαδήποτε άλλη κρατική ή κανονιστική αρχή

 

Διόρθωση - Διαγραφή Προσωπικών Δεδομένων


Το Top-10.gr παρέχει στους χρήστες του τη δυνατότητα να διαγράψουν οποτεδήποτε τα προσωπικά τους στοιχεία και πληροφορίες, να τα διορθώσουν / επικαιροποιήσουν ή ακόμα και απλώς να αδρανοποιήσουν την εγγραφή τους, επισκεπτόμενοι απλώς την σχετική υπηρεσία του Top-10.gr.


Cookies


Το Top-10.gr χρησιμοποιεί cookies για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και των σελίδων του. Τα cookies είναι μικρά αρχεία σε μορφή .txt που αποστέλλονται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή κάθε χρήστη, εφόσον ο χρήστης έχει επιλέξει να δέχεται cookies. Τα cookies δε χρησιμοποιούνται σε καμία περίπτωση για την καταγραφή προσωπικών δεδομένων του χρήστη ούτε λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του Top-10.gr. Τα cookies χρησιμοποιούνται για τους ακόλουθους λόγους ενδεικτικά:

  • Για την παροχή προς τους χρήστες πρόσβασης στις προσωπικές τους υπηρεσίες, μέσω εισόδου στο λογαριασμό τους (login)
  • Για την παροχή προσωποποιημένων υπηρεσιών στους χρήστες (π.χ. My Top-10, Favourites, My Listings κλπ)
  • Για την καταγραφή γενικών στοιχείων επισκεψιμότητας.
  • Για την διενέργεια ερευνών, ώστε να βελτιώνεται το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες του διευκόλυνση πρόσβασης του χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του Top-10.gr.
  • Για την τεχνικά εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και σελίδων του.
  • Για την εμφάνιση πληροφοριών στους χρήστες με βάση τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες που τυχόν έχουν δηλώσει κατά την εγγραφή τους.


Ο χρήστης του Top-10.gr μπορεί να ρυθμίσει το φυλλομετρητή του (browser) κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του Top-10.gr, είτε να μην επιτρέπει την χρήση cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο χρήστης έχει επιλέξει να μην δέχεται cookies για την αναγνώρισή του, για τεχνικούς λόγους δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στις προσωπικές υπηρεσίες (όπου απαιτείται να γίνεται login).

Το Top-10.gr χρησιμοποιεί για τη διαχείριση, διανομή και παρακολούθηση των διαφημιστικών του καμπανιών τις δικτυακές πλατφόρμες (adservers) τρίτων εταιρειών όπως η Google και άλλες. Τόσο η πλατφόρμα της Google όσο και οι δικτυακές πλατφόρμες άλλων εταιρειών χρησιμοποιούν για την εύρυθμη λειτουργία τους τη μέθοδο των cookies, τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την ορθή λειτουργία των υπηρεσιών που προσφέρουν. Η χρήση cookies από adservers συνεργαζόμενων εταιρειών υπόκειται στην πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων των εταιρειών αυτών.

 

Η Google και το DoubleClick DART cookie

 

Η Google, ως τρίτος προμηθευτής διαφημίσεων (adserver), χρησιμοποιεί cookies για την προβολή διαφημίσεων στο Top-10.gr.
H χρήση του DART cookie από την Google, επιτρέπει σε αυτήν και στους εταίρους της την προβολή διαφημίσεων στους χρήστες του Top-10.gr με βάση την επισκέψεις τους στις ιστιοσελίδες του Top-10.gr και / ή σε άλλες τοποθεσίες στο Internet.
Οι χρήστες του Top-10.gr μπορούν να αποτρέψουν τη χρήση του DART cookie επισκέπτοντας την Google ad and content network privacy policy.


Επιπλέον, εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τη δυνατότητα αποτροπής της τοποθέτησης cookies από τους adservers των συνεργαζόμενων με το Top-10.gr εταιρειών (εάν παρέχεται αυτή η δυνατότητα), παρακαλούμε επισκεφθείτε τις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
DoubleClick DART: http://www.doubleclick.com/us/about_doubleclick/privacy/ad-cookie/


Διαφήμιση


Οι χρήστες που ενδιαφέρονται να διαφημιστούν στο Top-10.gr, προκειμένου να λάβουν όλες τις απαραίτητες γι' αυτό πληροφορίες θα πρέπει να συμπληρώσουν στη σχετική αίτηση τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο / Επωνυμία Επιχείρησης - Τηλέφωνο - E-mail - URL (Ηλεκτρονική διεύθυνση της προς διαφήμιση ιστοσελίδας).

Το Top-10.gr δεν ευθύνεται για την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων που ακολουθούν οι διαφημιζόμενοι του κατά τις συναλλαγές τους με τους επισκέπτες των υπηρεσιών / σελίδων τους.

 

 

"Δεσμοί" (Links) προς άλλα sites


Το Top-10.gr περιλαμβάνει links ("δεσμούς") προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites), οι οποίοι δεν ελέγχονται από το ίδιο αλλά από τους ιδιοκτήτες τους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται το Top-10.gr για τους Όρους Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων των επισκεπτών, τους οποίους οι φορείς αυτοί ακολουθούν.

IP Addresses


H διεύθυνση IP καθορίζεται από τον παροχέα της σύνδεσης (Internet Provider) μέσω της οποίας ο Η/Υ του χρήστη έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, επομένως και στις σελίδες του Top-10.gr. Η διεύθυνση IP κρατείται για τεχνικούς λόγους και για λόγους ασφαλείας των συστημάτων του Top-10.gr (server, data base, δικτύου κ.α ) και αξιοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων.

Η διεύθυνση IP πρόσβασης του χρήστη στις σελίδες του Top-10.gr δύναται να γνωστοποιηθεί, εφόσον ζητηθεί -τηρουμένης της κατά Νόμον προβλεπόμενης διαδικασίας- από τις αρμόδιες αστυνομικές ή δικαστικές αρχές ή άλλες κρατικές αρχές.

Εφαρμοστέο Δίκαιο


Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη των υπηρεσιών του Top-10.gr υπόκειται στους όρους του παρόντος τμήματος καθώς και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2472/1997 για την προστασία του ατόμου και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και τις διατάξεις του ευρωπαϊκού δικαίου. Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε ενδεχόμενη σχετική ρύθμιση θα αποτελέσει τροποποίηση του παρόντος. Σε κάθε περίπτωση το Top-10.gr διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων εντός του υπάρχοντος ή ενδεχομένως νέου νομικού πλαισίου κατόπιν ενημέρωσης των χρηστών.


Η χρήση των υπηρεσιών του Top-10.gr συνεπάγεται και από αυτήν τεκμαίρεται η πλήρης και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων του παρόντος.